Alla inlägg under november 2018

Av MissIda - 7 november 2018 17:19

Samtalsterapin gick bra idag. Jag känner mig alltid stärkt efter jag varit där och redo att ta tag i mina dåliga vanor som lett till att jag är där jag är idag med ångest och utmattning.

Jag ska försöka vara mer ärlig mot mig själv och våga säga mina känslor och vad jag tycker till andra när det känns som dom försöker köra över mig så jag faktiskt gör det jag vill och inte vad någon annan bestämmer att jag ska göra, för att det passar just dom bäst.

Jag ska bli ännu bättre på att unna mig stunder för mig själv, iaf en varje dag. Det är jag fortfarande väldigt dålig på men jag tränar vidare :-)
Plus att jag behöver släppa på skuld och skam känslorna.

Ja det är hårt arbete som ligger framför mig, ska bli skönt när man lyckas kryssa av någon. :-)

Av MissIda - 7 november 2018 06:55

Usch, igår blev det inte något för bara mig.
Jag har ju bestämt att jag behöver ta en stund varje dag och göra saker för enbart mig som gör mig glad och lugn men igår rann bara tiden iväg.

Jag tycker det känns som det börjar gå åt rätt håll med medicinen med, de gör mig fortfarande lite sömnig, aptitlös och koncentrationen är fortfarande dålig men jag börjar få ordning på en del tankar och funderingar och kan sortera bort dåliga rätt bra nu.
Däremot märker jag tydligt när den gått ur systemet om jag sitter uppe för länge på kvällen då slår oron på och allt blir till en storm i kropp och knopp.

Idag blir det samtalsterapi igen ska bli så skönt att prata och hitta sätt att bli bättre på att ta hand om mig själv så allt annat i livet blir enklare och framförallt roligare.

Av MissIda - 6 november 2018 06:58

Hon är så klok och snäll min stora tös så man kan inte bli annat än stolt :-)
Hon har själv haft det till och från rätt tufft i skolan. Hon är en sådan person som vågar säga vad hon tycker, känner och står upp för andra som inte är lika modiga. Hon är smart och klarar sig bra i skolan, hon är den resten av klassen förlitar sig på ska våga prata, svara och få saker gjorda, en liten ledare helt enkelt :-) Dock svider ju det såklart ibland i ögonen på andra barn och hon får mycket muntlig skit av en del klasskompisar :-(

Hur som helst så var det så att en dag så bråkade det coola tjej gänget inbördes med varandra och den ena tjejen blev så utstött (detta är den tjejen som brukar he min tjej mest spydigheter) och vid lunchen satte sig ingen hos henne utan alla samlades runt min tjej. Istället för att njuta av att alla gav henne uppmärksamhet som var positiv reser sig min tjej upp och säger
Nej jag går och säter mig hos ?Tuva? jag tycker att ingen ska behöva vara ensam!
Och så gjorde hon det <3

Underbara fina tös, mammas stolthet.

Av MissIda - 5 november 2018 20:26

Måndagarna och torsdagarna kommer betyda bad för oss de närmaste veckorna då det är simskola. Passar mig perfekt! Då kan jag njuta en stund i varmpoolen,bubbelpoolen och bastun under tiden :-)
Där kan jag koppla av, så skönt att det finns någonstans jag lyckas.

Nu drar det ordentligt i ögonen så frågan är om jag inte lägger mig med barnen ikväll.
Det får man faktiskt :-)

Av MissIda - 5 november 2018 12:05

Jag har testar Yoga Nidra några dagar, det ska vara en djupavslappning för kroppen monsuner ska vara vaket. Tar ca 30 min att göra.
Jag har ju fruktansvärt svårt att slappna av så jag tänker fortsätta försöka med denna metod ett bra tag och se om jag kan lyckas. Än så långe går det sådär kan jag ju säg. Fortsätter vara som en fiolsträng och andningen blir kort och snabb men jag tänker inte ge upp!

Någon som kanske håller på med det som kan ge mig tips och trix? Eller har ni andra förslag på avslappning jag kan testa?
Snälla :-)

Av MissIda - 5 november 2018 09:21

Idag är det grått, blött och trist ute :-/
Humöret blir sådär...
Efter helgens alla bus och roligheter har såklart sysslor blivit lidande och jag fick bryskt veta av båda barnen nu på morgonen att det fanns då inte något att ta på sig som var, snyggt eller bekvämt.
Så ja det blir att slava vid tvättmaskinen helt enkelt.

Nej då jag ska hinna med att bara vara och ta det lugnt, det är det viktigaste för mig just nu. Återhämtning är a och o.

Jag och mannen har kommit fram till att vi ska försöka vara bättre på att planera vissa saker så rutiner blir tydligare och att regler följs så att allas vardag blir enklare.
Första steget ska vara att planera veckans middagar och att vi har ett schema på vem eller vilka som lagar och hjälps åt med maten och bestyren kring det under veckans gång.
Tycker jag är en bra start :-)

Av MissIda - 4 november 2018 19:31

Då är helgen över och gästerna har åkt hem, barnen är sitt vanliga bråkiga, tjatiga och gnälliga jag igen ;-)
Det är helt magiskt hur det bara kan va som att trycka på en knapp och de blir som galna men ja det hör ju till så vi får bara hänga på liksom :-)

Imorgon är det skola igen och höstlovet är över för detta året men allt som allt gick det väl rätt smärtfritt och lite roligt och mycket vila har de fått barnen så nu ska de väl orka med de sista veckorna fram till jul.

Vi har en vecka med mycket på schemat framför oss. Det är simskola, danser, terapi, tandläkare och ja säkert nått till som jag glömt nu.

Jag hoppas ni haft en bra helg och nu tar vi nya tag för att få en så bra vecka som möjligt.
Kram på er

Av MissIda - 4 november 2018 15:15

Äntligen blev det en tur till skogen och sjön :-)
Med barnen och alla kompisar blev det ett par lyckade timmar med grillning och lek.

Nu är vi minsann kalla och kört hem för att värma oss med kaffe och te.

Ovido - Quiz & Flashcards